EQT deltar i Sveriges näringslivsdelegation till klimattoppmötet COP

EQT deltar vid klimattoppmötet COP29 och COP30 som del av den officiella svenska näringslivsdelegationen

Deltagandet innebär en möjlighet att bidra till dialogen om hur den privata investeringsmarknaden kan främja klimatomställningen

EQT kommer att delta i Sveriges officiella näringslivsdelegation till FN:s klimattoppmöte, COP, koordinerad av Business Sweden på uppdrag av Sveriges regering. I delegationen till COP29 och COP30 ingår idag drygt 20 företag, däribland EQT, tillsammans med svenska myndigheter och representanter från forskningsinstitut och expertorganisationer.

Som ett av världens ledande private equity-bolag med 246 miljarder euro i totalt förvaltat kapital, med runt 300 portföljbolag och omkring 2000 fastigheter i sin portfölj, berör EQT mer än 700 000 människor världen över. Med sin aktiva ägarapproach och tematiska investeringsstrategi har EQT möjlighet att systematiskt accelerera klimatlösningar, från startups till mogna bolag.

EQT ser deltagandet vid klimattoppmötet som en möjlighet att bidra till dialogen om den privata investeringsmarknadens roll i att stänga investeringsgapet för att uppnå klimatneutralitet. För att mobilisera mer kapital från den privata investeringsmarknaden till klimatlösningar krävs långsiktiga politiska beslut och omställning av regler och myndighetsprocesser för att främja grön omställning, samt stärkt samverkan mellan det offentliga och den privata investeringsmarknaden.

På COP29 kommer EQT finnas representerade i den svenska paviljongen. Det kommer vara möjligt att ta del av EQT:s innehåll på EQT ThinQ och i sociala medier.

Kontakt
EQT Press Office, press@eqtpartners.com, +46 8 506 55 334


EQT logo