EQT Private Equity sælger Flying Tiger Copenhagen

  • EQT Private Equity sælger Flying Tiger Copenhagen til investeringsselskabet Treville

  • Siden EQT i 2013 overtog ejerskabet af Flying Tiger Copenhagen, er selskabet vokset markant fra omkring 200 butikker i 16 europæiske lande til nu omkring 900 butikker i 27 lande i Europa og Asien. Antallet af ansatte på verdensplan er seksdoblet fra ca. 1.000 til ca. 6.000

  • Den nuværende ledelse anført af CEO Martin Jermiin og CFO Christian Kofoed Jakobsen gennemførte i 2019 en flot turnaround af Flying Tiger Copenhagen, der øgede EBITDA med mere end 50 pct., og selskabet havde udsigt til et historisk højt EBITDA for 2020, inden Covid-19 pandemien lukkede store dele af detailbranchen


EQT oplyser, at EQT VI (EQT Private Equity) efter otte år som ejer nu sælger Flying Tiger Copenhagen (”Flying Tiger” eller ”selskabet”) til investeringsselskabet Treville, der er en erfaren investor i detailbranchen.

Siden grundlæggeren Lennart Lajboschitz åbnede den første butik på Islands Brygge i 1988, har Flying Tiger udviklet sig til et stærkt brand, der er kendt for sit DNA og unikke produktsortiment, og selskabet har et bredt udvalg af produkter til hjemmet, køkkenet, kontoret, skolen mv.

Efter et skuffende resultat i 2018 grundet stigende intern kompleksitet, blev selskabets nuværende ledelse indsat i starten af 2019 for at gennemføre en turnaround med fokus på konsolidering og at sikre en sund økonomi i selskabet. Omstruktureringen medførte hurtigt positive resultater, og allerede i 2019 steg EBITDA med over 50 pct. Selskabet havde udsigt til et historisk højt EBITDA i 2020, da Covid-19-pandemien ramte.

I marts 2020 ramte Covid-19-pandemien store dele af verden, hvilket medførte strenge restriktioner og nedlukninger af mange fysiske butikker i de vigtigste markeder for Flying Tiger Copenhagen. I den svære tid har EQT arbejdet tæt sammen med den nuværende ledelse for at sikre en bæredygtig og langsigtet kapitalstruktur, der også er robust, når pandemien er aftaget, og verden igen åbner.

Mads Ditlevsen, partner og investeringsrådgiver i EQT Private Equity, siger: ”På vegne af EQT vil jeg gerne takke alle de ansatte i Flying Tiger Copenhagen for deres hårde arbejde og deres dedikation i denne periode, der pga. coronakrisen har været svær for selskabet. Det lykkedes at lave en imponerende turnaround i 2019, der på mange parametre slog tidligere resultater, og vi havde udsigt til et meget flot resultat i 2020, men det blev et svært år pga. globale nedlukninger som følge af pandemien. Vi er glade for, at vi i Treville har fundet en ejer, der har stor erfaring med detailbranchen, og som dermed kan føre selskabet sikkert ind i fremtiden og sikre, at selskabet er rustet til tiden efter pandemien.”

Martin Jermiin, CEO i Flying Tiger Copenhagen, siger: ”Jeg vil gerne takke EQT, der har ageret som ansvarlige ejere og støttet os i en svær periode. Nu glæder vi os til at fortsætte med Treville, og vi mener, at vi på nuværende tidspunkt - med nye ejere og vores dygtige og dedikerede kollegaer - er godt rustet til at fortsætte vores positive udvikling.”

Handlen blev lukket onsdag d. 10. februar 2021.

EQT Private Equity er blevet rådgivet af FIH Partners (M&A), Goldman Sachs (M&A) samt Accura (juridisk).

Kontakt
Danske pressehenvendelser: Hans Skovgaard Andersen, hsa@ulvemanborsting.com, tlf: 27264247
EQT Press Office, press@eqtpartners.com, +46 8 506 55 334

Om EQT
EQT er en formålsdrevet, global investeringsorganisation med mere end EUR 84 milliarder i rejst kapital og ca. EUR 52 milliarder i forvaltet kapital på tværs af 17 aktive fonde. EQT’s fonde har porteføljeselskaber i Europa, Asien og Nordamerika og har en total omsætning på mere end EUR 27 milliarder og omkring 159.000 medarbejdere. EQT arbejder med sine porteføljeselskaber med henblik på at opnå bæredygtig vækst, operationelle forbedringer og markedslederskab.

Mere info: www.eqtgroup.com
Følg EQT på LinkedIn, Twitter, YouTube og Instagram

Om Flying Tiger Copenhagen
Flying Tiger Copenhagen er et globalt detailbrand, der er bredt anerkendt for sit unikke produktsortiment, der tæller alt fra pynt til festlige lejligheder, køkkengrej til hjemmet, gode gaver til kollegaen og legetøj til børnene – udført i prisvindende design. Siden Lennart Lajboschitz åbnede den første butik i 1988 er Flying Tiger Copenhagen vokset til i dag at have flere end 6.000 ansatte i mere end 900 butikker i 27 lande. I dag står CEO Martin Jermiin i spidsen for selskabet, der i 2019 omsatte for 5,2 mia. kr.

Mere info: www.flyingtiger.com

EQT logo