EQT Infrastructure køber Molslinjen

  • EQT Infrastructure køber Molslinjen, Danmarks største indenrigs færgeselskab. Molslinjen forbinder flere danske regioner og understøtter vigtig transport og skaber sammenhæng mellem flere regioner, samt mellem danske øer og fastlandet

  • I den kommende tid vil EQT Infrastructure fokusere på at styrke forholdene for passagererne, samt fortsætte med at bidrage til regional økonomisk vækst og udvikling gennem transport af passagerer og varer

  • EQT Infrastructure vil understøtte Molslinjens fortsatte grønne omstilling med investeringer, der kan bidrage til emissionsfri sejlads og fremskynde omstillingen til bæredygtige brændstoffer

Det er med glæde, at EQT Infrastructure kan offentliggøre indgåelsen af en endelig aftale om at købe Molslinjen A/S af dens aktionærer anført af Polaris.

Molslinjens hovedkontor er beliggende i Aarhus og selskabet blev stiftet i 1963 som en operatør, der skabte en genvej mellem Jylland og Sjælland, og dermed også forbindelse mellem landets to største byer. Siden da er Molslinjen vokset til Danmarks største indenrigs færgeselskab med mere end 700 ansatte og 15 skibe, der servicerer mere end otte mio. passagerer hvert år på ni forskellige ruter, der også går til Tyskland og Sverige. Molslinjen havde en omsætning på ca. DKK 1,9 mia. i 2019.

Molslinjen er en central del af den danske infrastruktur, og ruterne fungerer ofte som ”flydende broer”, der forbinder øer, regioner og landsdele.

I den kommende tid vil EQT Infrastructure især fokusere på at bidrage til Molslinjens grønne omstilling, og man planlægger derfor at indkøbe elektriske færger til udvalgte ruter, ligesom man vil arbejde på at omlægge til bæredygtige energikilder på nogle af de større fartøjer.

Molslinjens langsigtede udvikling understøttes af nogle megatrends såsom befolkningstilvækst, urbanisering, øget klimabevidsthed og stigende indenrigstrafik. Molslinjen er med sin unikke flåde godt rustet til at fortsætte med at servicere de vigtigste ruter i landet.

I løbet af det sidste årti har Molslinjen nedbragt sine drivhusgasudledninger pr. transporteret kg, med 60 pct. I fremtiden vil Molslinjen investere yderligere i at nedbringe sine drivhusgasudledninger fra flåden og gøre sig mindre afhængig af fossile brændsler. EQT Infrastructure vil fortsætte den grønne omstilling til elfærger på udvalgte ruter og indføre bæredygtige brændstoffer på større færger.

Derudover vil EQT Infrastructure fokusere på at forbedre servicen for passagererne ved at ændre færgernes indretning, øge antallet af afgange samt øge passagerkapaciteten på populære ruter.

Daniel Pérez, der er partner i EQT Partners, kommenterede: "Vi har fulgt Molslinjen i en årrække, og vi er enormt imponerede over den transformation, som selskabet har gennemgået med den nuværende ledelse anført af Carsten. Selskabet er i dag et uundværligt element i den danske infrastruktur. Den næste fase i Molslinjens udvikling er kendetegnet af en ambitiøs bæredygtighedsdagsorden, herunder fortsatte investeringer i elektrificering og vedvarende energikilder. Samtidig tror vi på, at der er et potentiale i at fortsætte Molslinjens succesfulde opkøbsstrategi. De grønne initiativer og vores planlagte investeringer vil fremtidssikre selskabet, og vi ser nu frem til at tage denne rejse sammen med Carsten og resten af ledelsen i Molslinjen." 

Carsten Jensen, der er administrerende direktør i Molslinjen ser frem til at samarbejde med EQT Infrastructure.

”Vi er begejstrede for at skulle samarbejde med EQT Infrastructure, der er en globalt anerkendt investor og en dygtig strategisk partner. EQT Infrastructure vil tilføre både industrierfaring og finansielle muskler, der kan støtte og udvikle Molslinjens planer for grøn omstilling. Vi ser nu frem til, at vi kan at sætte alle sejl til og begive os ud på en vækstrejse sammen med EQT,” siger Carsten Jensen.

Købet forudsætter godkendelse hos de relevante konkurrencemyndigheder, og købet forventes endeligt gennemført i begyndelsen af 2021.

Danske Bank og DC Advisory har ageret som M&A rådgivere, Accura som juridisk rådgiver, EY som finansiel- og skatterådgiver, McKinsey som kommerciel rådgiver, Arup som teknisk rådgiver og Netlight som IT rådgiver.

Med denne transaktion forventer EQT Infrastructure V at være 20-25 pct. investeret (inklusiv lukkede og/eller underskrevne investeringer, offentliggjorte bud, hvis de gælder, dog uden forventet syndikering) baseret på fondens forventede størrelse og efter de sædvanlige regulatoriske godkendelser. 

Kontakt til EQT
EQT Press Office, press@eqtpartners.com, +46 8 506 55 334

Kontakt til Molslinjen
Jesper Maack, PR- og Kommunikationschef, Molslinjen, +45 20 19 62 15, jma@molslinjen.dk

Om EQT
EQT er en differentieret, global investeringsorganisation med mere end EUR 75 milliarder i rejst kapital og omkring EUR 46 milliarder i forvaltet kapital på tværs af 16 aktive fonde. EQT’s fonde har porteføljeselskaber i Europa, Asien og Nordamerika og har en total omsætning på mere end EUR 27 milliarder og omkring 159.000 medarbejdere. EQT arbejder med sine porteføljeselskaber med henblik på at opnå bæredygtig vækst, operationelle forbedringer og markedslederskab.

Mere info: www.eqtgroup.com
Følg EQT på LinkedIn, Twitter, YouTube og Instagram

Om Molslinjen
Molslinjen er Danmarks største indenrigs færgeselskab. Med en flåde på 15 skibe driver selskabet i alt ni ruter fordelt på Alslinjen, Bornholmslinjen, Fanølinjen, Langelandslinjen, Molslinjen og Samsølinjen. Tilsammen har færgerne mere end otte millioner gæster årligt. Ruterne Aarhus – Odden, Ebeltoft – Odden og Rønne – Ystad betjenes af nogle af verdens største katamaran-færger, og det gør Molslinjen til et af verdens største hurtigfærge-rederier. I samarbejde med Herning Turist driver Molslinjen busruten Kombardo Expressen. Den kører direkte til København fra Aarhus, Randers, Aalborg, Holstebro, Herning, Silkeborg og Rønne. Molslinjen beskæftiger i dag mere end 700 medarbejdere.

Mere info: www.molslinjen.dk

EQT logo