EQT køber Saxo Payments Banking Circle

EQT VIII og EQT Ventures (tilsammen EQT) har, i partnerskab med stifterne af Saxo Payments Banking Circle samt eksisterende minoritetsinvestorer, indgået en aftale om at købe Saxo Payments Banking Circle

  • Saxo Payments Banking Circles unikke platform muliggør simplere, hurtigere og mere effektive internationale betalinger
  • EQT vil supportere Saxo Payments Banking Circles fortsatte vækst ved at udnytte hele EQTs platform, der inkluderer 25 års erfaring med fremtidssikring af selskaber i TMT sektoren, yderligere acceleration af høj-vækst virksomheder og et verdensomspændende industrielt netværk

EQT VIII fond (”EQT VIII”) og EQT Ventures fond (”EQT Ventures”) (tilsammen EQT) har, i partnerskab med stifterne af Saxo Payments Banking Circle (“Banking Circle”, ”Selskabet” eller ”virksomheden”) samt eksisterende minoritetsinvestorer, indgået en aftale om at købe Banking Circle af Saxo Bank A/S og minoritetsinvestorer. EQT VIII bliver majoritetsejer.

Banking Circle blev stiftet i 2013 og udbyder en platform af højteknologisk betalingsinfrastruktur der forsimpler og effektiviserer internationale betalinger. Selskabet håndterer i dag EUR ~60 mia. i volumen (annualiseret) for flere anerkendte kunder ved at benytte direkte clearingadgang gennem partnerskaber med store, velrenommerede banker. Det globale marked for internationale betalinger er drevet af et stigende behov for hurtigere og billigere betalinger, samt øgede krav til compliance og gennemsigtighed. Tilsammen har disse faktorer skabt ét af de hurtigst voksende segmenter indenfor betalingsøkosystemet.

EQT vil støtte den fortsatte acceleration af Banking Circles globale vækststrategi og udvidelse af produktporteføljen. Gennem EQT får Banking Circle adgang til operationelle og økonomiske ressourcer til at drive innovation, investere i udvikling af ny teknologi samt til at tiltrække talentmasse. Virksomheden får yderligere mulighed for at udnytte hele EQTs platform, som inkluderer stor TMT-sektorekspertise, global tilstedeværelse og et stort netværk af industrielle rådgivere.

Banking Circles øverste ledelse består af stifterne Anders la Cour og Laust Bertelsen, som fortsat vil lede virksomheden og bygge videre på den imponerende historiske vækst.

”Vi er meget stolte af Saxo Payments Banking Circles udvikling og vækst. Som investor og ”inkubator” har vi støttet udviklingen med vores kernekompetencer inden for valutahandel og udvikling af globale fintech-løsninger. Det er ikke en nem opgave at bygge fintech løsninger, der skaber reel værdi og er bæredygtige på lang sigt, men Saxo Payments Banking Circle har gjort hvad kun meget få lykkes med. Vi ser EQT som den ideelle partner for Banking Circle og ser frem til det fortsatte samarbejde med EQT og virksomheden, som fortsat vil gøre brug af vores teknologi og markedsadgang”, siger Kim Fournais, stifter og CEO i Saxo Bank.

Anders La Cour og Laust Bertelsen, stiftere og co-CEOs hos Banking Circle, udtaler: ”Vi vil gerne takke Saxo Bank for et fantastisk partnerskab og ser frem til et fortsat tæt samarbejde. Vi er meget entusiastiske omkring partnerskabet med EQT og med deres støtte kan vi fortsætte innovationstempoet, servicere vores kunder endnu bedre og bygge videre på vores vækst”.

”Vi har fulgt Banking Circle i flere år og er imponerede over ledelsen og selskabets innovative løsninger. Saxo Bank og Banking Circles ledelse har opbygget en innovativ, sikker og automatiseret platform som gør betalinger på tværs af landegrænser simplere, hurtigere og mere transparente. EQT ser frem til at støtte Banking Circle og ledelsen på deres fortsatte rejse og i ambitionen om at opbygge en ledende global spiller inden for betalingsinfrastruktur. Samarbejdet mellem EQT VIII og EQT Ventures gør det muligt for Banking Circle at drage nytte af hele EQTs globale platform”, siger Mads Ditlevsen, ansvarlig Partner hos EQT Partners og investeringsrådgiver for EQT VIII.

”Vi glæder os til at indgå i et partnerskab med entreprenørerne bag Banking Circle og støtte dem i opbygningen af nyskabende infrastruktur indenfor internationale betalinger. Betalinger på tværs af landegrænser er et stort og hurtigt voksende marked domineret af traditionelle spillere. Banking Circle har bygget en innovativ løsning der løser kundernes udfordringer med internationale betalinger. Kundernes feedback er fantastisk, hvilket også fremgår tydeligt af virksomhedens 3-cifrede årlige vækstrater”, tilføjer Hjalmar Winbladh, Partner hos EQT Partners og investeringsrådgiver for EQT Ventures.

Handlen forventes gennemført i 4. kvartal 2018 under forudsætning af godkendelse fra de finansielle myndigheder.

Kontaktoplysninger
Mads Ditlevsen, Partner hos EQT Partners, investeringsrådgiver for EQT VIII, +45 2325 0158
Hjalmar Winbladh, Partner hos EQT Partners, investeringsrådgiver for EQT Ventures, +46 708 323286
EQT Press office, +46 8 506 55 334
Banking Circle Press office +44 208 977 9132 bankingcircle@harrisonsadler.com

Om EQT
EQT er et førende alternativt investeringsselskab med kapitaltilsagn på ca. EUR 50 mia. fordelt på 27 fonde. Porteføljeselskaberne i EQTs fonde i Europa, Asien og USA har tilsammen en omsætning på over EUR 19 mia. og ca. 110.000 medarbejdere. EQT fokuserer i sin udvikling af porteføljeselskaberne særligt på at opnå bæredygtig vækst, operationelle forbedringer og markedslederskab.

For mere information: www.eqtgroup.com

Om Banking Circle
Banking Circle er en hurtigt voksende betalingsplatform, der gør det muligt at foretage hurtigere, mere effektive og mere transparente clearinger af betalinger ved at reducere kompleksiteten i forhold til traditionelle bankerBanking Circle har i dag ca. 85 medarbejdere fordelt på hovedkontoret i Danmark, Luxembourg og Storbritannien. Virksomheden håndterer ca. EUR 60 mia. i volumen (annualiseret) for flere anerkendte kunder ved at benytte direkte clearingadgang gennem partnerskaber med store, velrenommerede banker.

For mere information: www.bankingcircle.com

Om Saxo Bank
Saxo Bank er en førende fintech-specialist inden for facilitering af handel og investering i globale kapitalmarkeder.
I 25 år har Saxos mission været at demokratisere investering og handel, og igennem teknologi og service at give kunder bred og simpel adgang til globale kapitalmarkeder.

Saxo Bank tilbyder sine kunder at handle flere aktivklasser på tværs af de globale finansielle markeder, alt sammen fra en samlet marginkonto og på tværs af PCs, Macs, tablets og smartphones. Derudover tilbyder Saxo Bank sine ’White Label’-kunder, typisk andre banker og børsmæglere, Banking-as-a-Service (BaaS), der understøtter den fulde værdikæde bag handel og investering i globale markeder.

Saxos prisvindende handelsplatforme er tilgængelige på mere end 20 sprog og udgør den bagvedliggende teknologi i mere end 100 finansielle institutioner verden over.

Saxo Bank blev grundlagt i 1992 og lancerede sin første online handelsplatform i 1998. Saxo Bank var derfor en Fintech-virksomhed længe før begrebet blev opfundet. Med sit hovedkontor i København beskæftiger Saxo Bank i dag over 1500 medarbejdere i finansielle centre over hele verden, herunder London, Paris, Zürich, Dubai, Singapore, Shanghai, Hong Kong og Tokyo.

For mere information: www.home.saxo

EQT logo