Touhula Varhaiskasvatus Oy:n omistuspohja laajenee – EQT pääomistajaksi

Touhula Varhaiskasvatus on suomalainen, vuonna 2010 perustettu, varhaiskasvatuspalveluja tarjoavayritys, jolla on valtakunnallisesti yli 80 päiväkotia. Touhula Varhaiskasvatuksen päiväkotiperheissä,  Touhula Liikuntapäiväkodeissa ja Aarresaari Päiväkodeissa, lapset saavat laadukasta ja virikkeellistä varhaiskasvatusta eri teemojen alla. Touhula Varhaiskasvatus täydentää kuntien tuottamia päivähoitopalveluja ja lisää perheiden valinnanvapautta. Suurin osa Touhula Varhaiskasvatuksen toiminnasta perustuu palvelusetelimalliin, jonka avulla yksityinen päivähoito on tasavertaisesti kuntien päivähoitopalveluiden kanssa kaikkien lapsiperheiden saatavilla.

”Touhula Varhaiskasvatuksen toimintamalli, uudet toimitilat ja korkealaatuiset varhaiskasvatuspalvelut ovat saaneet erittäin hyvän vastaanoton asiakkaiden keskuudessa jo yli 30 paikkakunnalla. Tyytyväiset asiakkaat ja EQT vastuullisena ja vakavaraisena omistajana mahdollistavat niin toiminnan laajentumisen uusille paikkakunnille kuin myös uusien palveluiden tarjoamisen tulevaisuudessa sekä perheille että kunnille”, kertoo toimitusjohtaja Jari Mäki-Runsas Touhula Varhaiskasvatuksesta.

Touhula Varhaiskasvatuksen asiakas- ja työsuhteet jatkuvat ennallaan. Touhula Varhaiskasvatuksen resurssit kehittää laadukasta varhaiskasvatusta ja tarjota houkuttelevia työmahdollisuuksia varhaiskasvatuksen ammattilaisille vahvistuvat entisestään omistuspohjan laajentuessa.

”EQT on aktiivinen ja vastuullinen omistaja, joka haluaa panostaa yritystensä kehittämiseen. Touhula Varhaiskasvatuksella on erinomaiset palvelukonseptit sekä korkea asiakas- ja henkilöstötyytyväisyys, mikä kertoo siitä, että liiketoimintaa johdetaan kestävällä tavalla. Haluamme olla mukana tukemassa Touhula Varhaiskasvatuksen kasvua Suomessa, ja tämän myötä tehdä myös yhteiskunnallisesti merkityksellistä työtä laadukkaan varhaiskasvatuksen puolesta.”, EQT Partners Oy:n johtaja Jarkko Murtoaro kertoo. EQT Partners toimii EQT:n rahastojen neuvonantajana.

”EQT on toiminut Suomessa lähes 20 vuotta ja näkee useita mahdollisuuksia kehittää edelleen suomalaisia yrityksiä. EQT on pitkäjänteinen omistaja, joka on sitoutunut omistamiensa yritysten kehittämiseen muun muassa teollisten neuvonantajiensa osaamista hyödyntäen. Tavoitteenamme on auttaa omistamiamme yrityksiä kehittymään erinomaisiksi ja vakaiksi yrityksiksi – sekä EQT:n että tulevien omistajien omistuksessa. Olemme hyvin tyytyväisiä saadessamme jatkaa Touhula Varhaiskasvatuksen kehittämistä yhdessä nykyisten omistajien kanssa”, EQT Partnersin Suomen toimitusjohtaja Vesa Koskinen jatkaa.

Osakekaupan toteuduttua EQT Mid Market -rahastosta tulee Touhula Varhaiskasvatus Oy:n enemmistöomistaja. Vähemmistöomistajina jatkavat toimiva johto, Cor Group Oy, Suomen Teollisuussijoitus Oy ja Norvestia Oyj. Kauppa vaatii toteutuakseen kilpailuviranomaisten hyväksynnän, ja sen odotetaan toteutuvan huhtikuun aikana.

 

Lisätietoja:

Jari Mäki-Runsas, toimitusjohtaja, Touhula Varhaiskasvatus Oy, p. 040 355 9277, jari.maki-runsas@touhula.fi

Vesa Koskinen, toimitusjohtaja, EQT Partners Oy, p. 050 386 6344, vesa.koskinen@eqt.fi
Jarkko Murtoaro, johtaja, EQT Partners Oy, p. 040 577 1456, jarkko.murtoaro@eqt.fi

Touhula Varhaiskasvatus Oy on suomalainen päiväkotiyritys. Touhula Liikuntapäiväkodeissa tuemme lapsen liikunnallista elämäntapaa hauskasti ja hallitusti. Tou­hula on reipas ja iloinen päiväkoti, jossa lapset viihtyvät. Touhula on saanut ISO9001 -laatusertifikaatin. Aarresaari Päiväkodit on liikuntaan, musiikkiin ja seikkailuun erikoistunut päivähoitovaihtoehto. Aarresaari Päiväkoteihin on luotu mielenkiintoinen ja merihenkinen ympäristö, joka houkuttelee seikkailemaan.

Lisätietoja:      www.touhula.fi                      www.aarresaari.fi

EQT on pohjoismainen pääomasijoitusyhtiö. EQT teki ensimmäisen sijoituksensa Suomeen vuonna 1996 ja toimisto Helsinkiin perustettiin vuonna 1999. EQT:n rahastot ovat tähän päivään mennessä sijoittaneet suomalaisiin yhtiöihin noin 1,6 miljardia euroa ja EQT:n nykyiset omistusyhtiöt työllistävät Suomessa yhteensä yli 10,000 ihmistä.  EQT:n nykyisiä omistuksia ovat mm. Musti ja Mirri, Terveystalo ja Ruotsin suurin koulutusalan yritys AcadeMedia. EQT:n rahastosijoittajiin lukeutuu useita merkittäviä suomalaisia institutionaalisia sijoittajia.

EQT on vastuullinen ja pitkäjänteinen omistaja, joka on sitoutunut omistamiensa yhtiöiden kehittämiseen laajaa teollisten neuvonantajien verkostoaan hyödyntäen. EQT:n missio on säilynyt vuosikymmenten ajan samana – tavoitteena on luoda arvoa keskisuurissa ja suurissa yrityksissä investoimalla niihin ja auttamalla niitä kehittymään erinomaisiksi, alansa johtaviksi yrityksiksi.

Lisätietoja: www.eqt.fi

 

EQT logo