EQT VI køber Færch Plast

  • EQT VI køber Færch Plast, førende fabrikant af plastemballage til fødevareindustrien, fra Færch Holding 
  • EQT VI vil supportere Færch Plast’s fortsatte vækst, både organisk og gennem opkøb

EQT VI har indgået aftale om at købe Færch Plast A/S. Færch Plast er markedsleder inden for produktion af emballage til færdigretter og andre fødevarer i Storbritannien, Skandinavien og Benelux.

Færch Plast blev grundlagt i 1969, og har siden da etableret sig som markedsleder indenfor flere voksende områder af plast-emballageindustrien. Dette er blandt andet sket gennem udvikling af unikke kompetencer indenfor produktion og produktinnovation. Virksomheden har gennem de seneste 5 år investeret markant i automatisering, geografisk ekspansion samt udvikling af nye produkter. Dette har skabt en stærk platform, hvorfra yderligere vækst kan genereres. Med EQT VI som ny ejer vil Færch Plast fokusere på forsat vækst både via markedspenetration samt opkøb med Færch Plast som platform.

”EQT har gennem en årrække fulgt Færch Plast, og vi er dybt imponerede over den kvalitet og det engagement, vi har set hos de medarbejdere, vi har mødt gennem processen. Færch Plast har nogle imponerende markedspositioner samt lange, stærke relationer til deres kunder. Dette udgør et solidt grundlag for at fortsætte virksomhedens flotte udvikling” udtaler Morten Hummelmose, Partner, EQT Partners, investeringsrådgiver til EQT VI.

I 2013 forventer Færch Plast en omsætning på ca. DKK 1,1 milliard og en EBITDA på DKK 236 millioner. Færch Plast beskæftiger ca. 500 medarbejdere, som primært er baseret i Danmark, England og Tjekkiet.

Transaktionen er betinget af opfyldelse af sædvanlige regulatoriske betingelser for denne type virksomhedshandler.

Parterne har valgt ikke at offentligøre transaktionsværdien.

Kontaktinformation:

Morten Hummelmose, Partner, EQT Partners,
investeringsrådgiver til EQT VI, +45 33 18 12 46

EQT Press Department, +46 8 506 55 334

Om EQT
EQT er en ledende kapitalfond i Nordeuropa med mere end EUR 25 mia. i forvaltet kapital og med en række forskellige investeringsstrategier. I samarbejde med et unikt netværk af uafhængige industrielle rådgivere implementerer EQT sin investeringsstrategi ved at opkøbe eller finansiere velfungerende mellemstore til store virksomheder i Nord- og Østeuropa, Asien og USA og støtte dem i udviklingen frem mod markedsledende positioner. Udviklingen opnås ved en industriel strategi med fokus på vækst.

Læs mere på www.eqt.se

Færch Plast A/S
Færch Plast er en af Europas førende producenter af emballage til færdigretter, fersk kød, kolde retter og snacks. Virksomheden beskæftiger ca. 500 medarbejdere fordelt på 3 fabrikker i hhv. Denmark, England og Tjekkiet, samt salgskontorer i Frankrig og England. Virksomheden er specialiseret indenfor plast-emballage til fødevareindustrien, og har en dominerede position indenfor CPET færdigretter i England og en stærk markedsposition i Skandinavien indenfor applikationer som fersk kød og kolde retter og snacks.  

Læs mere på www.faerchplast.com

EQT logo