EQT Mid Market ostaa Musti ja Mirri Groupin

  • EQT Mid Market ostaa lemmikkituotteiden vähittäiskauppaketjun Musti ja Mirri Groupin. Yhtiö on markkinajohtaja Suomessa ja sillä on vahva jalansija Ruotsissa
  • Uuden omistajan tavoitteena on tukea yhtiön kasvua laajentamalla myymäläverkostoa Pohjoismaissa, kehittämällä verkkokauppaa ja edistämällä lemmikkieläinpalveluiden tarjontaa

EQT Mid Market rahasto ("EQT Mid Market") ostaa Musti ja Mirri Group Oy:n ("Musti ja Mirri" tai "Yhtiö") suomalaisen pääomasijoitusyhtiö Vaaka Partners Oy:n hallinnoimilta rahastoilta. Toimiva johto sijoittaa yhtiöön yhdessä EQT Mid Marketin kanssa ja jatkaa toiminnan kasvattamista ja jatkuvaa kehittämistä.

Musti ja Mirri on nopeasti kasvava lemmikkieläintarvikkeiden erikoisliikeketju. Ketjuun kuuluu 127 liikettä, joista 106 sijaitsee Suomessa ja 21 Ruotsissa. Yhtiön nopea kasvu on perustunut laajalle valikoimalle lemmikkieläinruokia ja -tarvikkeita ja omistautuneeseen, osaavaan ja palveluhenkiseen henkilöstöön. Musti ja Mirri perustettiin Suomessa vuonna 1988. Yhtiö laajeni Ruotsin markkinoille vuonna 2012 ostamalla Grizzly Zoon. Ruotsalaisen lemmikkieläintarvikkeiden ketjun perustivat kaksi yrittäjää vuonna 2006. Yrittäjät toimivat yhtiössä edelleen aktiivisesti. Mustin ja Mirrin liikevaihto (pro forma) oli syyskuussa 2014 päättyneenä tilivuonna 81 miljoonaa euroa ja käyttökate 7,6 miljoonaa euroa.

"EQT Mid Market uutena omistajana ja kumppanina luo edellytykset Mustin ja Mirrin seuraavalle kasvu- ja kehitysvaiheelle. EQT:n vahva osaajien verkosto ja laaja kokemus paikallisten vähittäiskauppakonseptien kansainvälistämisestä luo yhtiölle edellytykset kehittyä markkinajohtajaksi koko Pohjoismaiden alueella", sanoo Mika Sutinen, Mustin ja Mirrin toimitusjohtaja.

"On hienoa päästä työskentelemään yhdessä ja tukemaan Mustin ja Mirrin kasvutavoitteita Pohjoismaissa. Yhtiö tarjoaa erinomaisia palveluita ja tuotteita ja uskomme yhtiön markkinaosuuden kasvavan. Lemmikkieläinten tuotteiden ja palveluiden markkinat ovat vahvassa kasvussa. Lemmikkien omistajat hakevat korkeampaa laatua ja parempaa palvelua, sillä lemmikkejä pidetään enenevässä määrin perheenjäseninä", sanoo Ulf Mattsson, tuleva hallituksen puheenjohtaja ja EQT:n teollinen neuvonantaja.

"Olemme hyvin vaikuttuneita yhtiön johtoryhmästä ja heidän tuloksellisesta työstään viime vuosina. Musti ja Mirri on arvostettu brändi ja yrityksen henkilökunta on erittäin omistautunutta ja asiantuntevaa. Uskomme että EQT Mid Market on oikea kumppani johdolle ja tukee yhtiön kehittämistä, jotta se pystyy saavuttamaan täyden potentiaalinsa", sanoo Jannik Kruse Petersen, EQT Partnersin osakas. EQT Partners toimii EQT:n rahastojen neuvonantajana.

Osapuolet ovat sopineet ettei kauppahintaa julkisteta. Kaupan toteutuminen vaatii kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

EQT Mid Marketin neuvonantajina kaupassa toimivat Summa Corporate Finance, Roschier, PwC ja Aon.

Yhteyshenkilöt:
EQT Partnersin osakas Jannik Kruse Petersen, +45 33 18 12 49

EQT:n tiedottaja Johan Hähnel, +46 706 05 63 34

EQT
EQT on Pohjois-Euroopan johtava pääomasijoitusyhtiö, jonka Pohjois- ja Itä-Euroopassa, Aasiassa ja Yhdysvalloissa sijaitsevien portfolioyhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto on yli 25 miljardia euroa ja työntekijämäärä yli 500 000. EQT työskentelee porfolioyhtiöiden kanssa tavoitellen kestävää kasvua, toiminnallista suorituskykyä ja markkinajohtajuutta.

Lisätietoja: www.eqt.fi

Musti ja Mirri Group Oy
Musti ja Mirri Group (MMG) on Pohjoismaiden johtava lemmikkituotteiden vähittäiskauppaketju. MMG:n tuotevalikoima kattaa kaikki lemmikin hyvinvointiin liittyvät tarpeet tarvikkeista ruokaan. Ketjulla on 127 myymälää Suomessa ja Ruotsissa. MMG:n liikevaihto oli 81 miljoonaa euroa syyskuun 2014 loppuun päättyneenä tilikautena ja se työllistää 500 työntekijää.

Lisätietoja: www.mustijamirri.fi

Vaaka Partners
Vaaka Partners on suomalainen pääomasijoitusyhtiö, joka sijoittaa keskisuurten yritysten kasvun tukemiseen. Yhtiö hallinnoi yhteensä yli 300 miljoonan euron pääomasijoitusrahastoja. Rahastojen nykyisiä sijoituskohteita ovat muun muassa Skapat ja Energiakolmio, johtava energiahallintapalveluiden tarjoajakonserni; Solita, digitaalisten liiketoimintaratkaisujen ja -palveluiden edelläkävijä; ja Ovenia, Suomen johtava riippumattomien kiinteistöjohtamisen palveluiden tarjoaja.

Lisätietoja: www.vaakapartners.fi

EQT logo