EQT Mid Market køber TIA Technology A/S

  • EQT Mid Market køber TIA Technology A/S, den ledende leverandør af standard-systemer til forsikringsindustrien i Europa
  • EQT Mid Market vil bidrage til TIA Technologys fortsatte succesfulde vækst ved at investere i organisationen samt i udvikling af et endnu stærkere produkt
  • Vagn Sørensen (tidligere bestyrelsesformand for Codan/Trygg-Hansa, KMD og bestyrelsesformand for Automic) og Simon Lee (tidligere koncernchef for RSA Insurance) vil blive en del af den nye bestyrelse

EQT Mid Market køber i samarbejde med ledelsen TIA Technology A/S (“TIA” eller ”selskabet”) fra DKA Capital og stifterne.

TIA Technology tilbyder branchens mest fleksible og omfattende kernesystem til skade- og livsforsikringsselskaber. TIA Technology servicerer over 60 forskellige kunder og 100.000 daglige brugere i 40 lande, og hjælper forsikringsselskaber over hele verden med at komme tættere på deres kunder ved hjælp af best practises, dyb forsikringsindsigt og fremtidssikre løsninger. TIA Solution er internationalt skalerbar, velgennemtestet og med samtlige  implementeringsprojekter succesfuldt gennemført.

Cirka 75 procent af de europæiske forsikringsvirksomheder opererer i dag på ældre IT systemer som skal moderniseres over de kommende år. Der er en klar migreringstrend mod standardiserede softwareløsninger for at forbedre effektivitet og konkurrencedygtighed samt øge kundefokus og leve op til højere rapporteringskrav fra myndighederne. TIA vil spille en væsentlig rolle i denne konsolideringsproces og vil fortsætte sin internationale vækst.

“Med vores partnerskab med EQT er vi endnu bedre rustede til at vinde yderligere markedsandele. Vi vil investere fokuseret i salg, marketing og produktinnovation og vi vil fortsætte vores succesfulde leverancemodel med et stærkt kundefokus og samarbejde med såvel globale som lokale partnere” siger Liselotte Munk, CEO i TIA Technology. ”Også for vores eksisterende kunder, er det en god nyhed, at vi har fået en ny stærk ejer ombord, som er fast besluttet på at cementere TIA’s position som en fremtidssikker softwarepartner med den bedste standardiserede løsning til forsikringsbranchen”.

“Vi kan se, at forsikringsindustrien generelt har et stort behov for nye kernesystemer af høj kvalitet, som kan sikre den højeste grad af kundefokus og fuld transparens i forretningen. TIA’s løsning er i branchen anerkendt for at være driftssikker og velafprøvet, have en høj grad af funktionalitet og sikre transparens i forretningen. Vi ser meget frem til at arbejde sammen med ledelsen for at udvikle selskabet yderligere,” udtaler Vagn Sørensen, Industrial Advisor for EQT Mid Market.

“Vi er imponerede over de resultater, TIA’s ledelse har skabt gennem de seneste år og vi er motiverede af TIA’s høje kvalitetsniveau på deres software og services.”

”EQT’s netværk og industrielle tilgang til selskabet og markedet, gør EQT til en oplagt partner for ledelsen i bestræbelserne på at realisere vækstpotentialet i virksomheden.”siger Jannik Kruse Petersen, Partner i EQT Partners og Investment Advisor for EQT Mid Market.

Parterne har valgt ikke at offentligøre transaktionsværdien. Transaktionen forventes afsluttet den 30. juni 2014.

Kontaktinformation:

Jannik Kruse Petersen, Partner at EQT Partners, Partner, EQT Partners, investeringsrådgiver for EQT Mid Market, +45 33 18 12 49

Johan Hähnel, EQT Mid Market Communications & PR, +46 706 05 63 34

OM EQT 
EQT er den førende kapitalfond i Nordeuropa med porteføljeselskaber i Nord- og Øst Europa, Asien og USA med en samlet omsætning på over EUR 25 mia. og over 500.000 medarbejdere.

EQT er fokuseret på at skabe markedsledende selskaber med langsigtet værditilvækst gennem aktivt ejerskab.

Læs mere på www.eqt.se

Om TIA Technology A/S
TIA Technology tilbyder branchens mest fleksible og omfattende kernesystem til skade- og livsforsikringsselskaber. TIA Technology servicerer over 60 forskellige kunder og 100.000 daglige brugere i 40 lande, og hjælper forsikringsselskaber over hele verden med at komme tættere på deres kunder ved hjælp af best practises, dyb forsikrings-indsigt og fremtidssikre løsninger.  TIA Solution er en moderne, kundefokuseret softwarepakke, som er nem at sætte i drift og tilpasse til alle forsikringsbrancher.

Læs mere på www.tiatechnology.com

 

EQT logo